Onderdelen theorie

De basis van een goede chauffeur begint bij voldoende theoretische kennis. Dit wordt door het CBR getoetst.
De theorie is opgesplitst in de volgende onderdelen:

Verkeer & Techniek (RV1)

50 vragen waarvan je er minimaal 40 goed moet beantwoorden. Je krijgt vragen over verkeersregels, wetgeving en de techniek die komt kijken bij een vrachtauto.

Administratie

50 vragen waarvan je er minimaal 40 goed moet beantwoorden. De vragen gaan over de verplichte administratie die een chauffeur moet bijhouden. Denk aan rij en rust tijden en vrachtbrieven.

Casussen*

45 vragen waarvan je er minimaal 35 goed moet beantwoorden. Dit examen is alleen noodzakelijk wanneer je beroepschauffeur wilt worden. Je kan dit examen direct na het theorie-examen administratie afleggen, de stof sluit namelijk goed op elkaar aan. Tijdens dit examen krijg je 3 verhalen waar je vervolgens 15 vragen over krijgt.

Zelfstudie

Kan jij goed leren uit een boek, heb je voldoende zelfdiscipline en wil je snel aan de slag? Kies dan voor het zelfstudie pakket. Het is zelfstudiepakket is een compleet pakket met studieboeken en oefenboeken. Het bereid je optimaal voor op de theorie-examens van het CBR.

Door middel van zelfstudie bepaal je zelf waar en hoe lang je leert en ben je niet afhankelijk van de dagen dat er theorie lessen worden gegeven. Wanneer je de stof te moeilijk vind om zelf te leren bestaat er alsnog een mogelijkheid deel te nemen aan de klassikale theorie cursus!

Klassikale theorie cursus

Ben jij een echt praktijk mens en zie je op tegen de theorie-examens? Volg dan de klassikale theorie opleiding bij Dolk Rijopleidingen! Wij bereiden je optimaal voor en helpen jou de stof eigen te maken. De opleiding duurt 7 hele dagen en is opgesplitst in de onderdelen verkeer, techniek, administratie en examentraining.

Tijdens de cursus ontvang je studiemateriaal om thuis alles nog eens rustig door te kunnen nemen of nog eens wat extra oefeningen te maken.

Uiteraard zorgen wij voor koffie, thee en een lunch! Neem contact met ons op voor de actuele startdata.